BALAYI & TATİL

Balayı, hepimizin bildiği gibi de evliliğin ilk günlerinde gelinle damatın çıktığı tatile deniliyor. İngilizce’deki honeymoon kelimesinden dilimize direkt çevrilmiş. İngilizce’deki honeymoon kelimesinin balayı olarak tercümesi doğru olsa da, buradaki moon süre olarak bir ay değil gökyüzündeki Ay anlamına geliyor.
 
Günümüzdeki karşılığıyla balayı terimine 16. yüzyıldan sonraki yazarların eserlerinde rastlanıyor. Balayının evliliğin ilk ayında yapılan tatil olarak nitelendirilmesi ise 18. yüzyıldan sonrayı buluyor. Eşi benzeri olmayan ayrıntılarla süslenen balayı tatilini, güzel sürprizler eşliğinde hayata geçirmek için birbirinden farklı, ilgi çekici seçenekler eşleri bekliyor. Balayı tatili için plan yapmak bile, yeni evlenecek çiftler için heyecan vericidir.
NEREYE GİTSEK?
Bir çok evlenen çift ekonomik detaylardan ötürü Türkiye’de tatili tercih ediyor. Ağırlıklı olarak Alanya, Antalya, Bodum, Çeşme, Kuşadası, Kaş ve Kemer gibi yazlık beldeler tercih sebebi. Herşey dahil otellerin yapmış olduğu Balayı kampanyaları da tercih sebebi. Fakat son yıllarda Vizelerin kalkması ile birlikte bir çok çift Yurt dışı tatilini tercih etmeye başladı. Ekonomik olarak Türkiye’deki tatil fiyatları ile aynı meblalara yakın tatil beldeleri bulunmakta.Tayland, Yunan Adaları, Balkanlar, Uzak Doğu, Kiev gibi bir çok yere vizesiz seyahat etmeniz mümkün. Maceracı, yabancı ülkeleri merak eden ve sıra dışı bir tatil yapmak isteyenler için tercih sebebi olacak Yurt Dışı turlarını araştırın.
'

Alacaatlı Mah. Türkkonut Blv. No:46 Ümitköy - Çankaya / Ankara

Telefon: 0530 095 36 27

Mail: info@lenaswedding.com

Kemal Muratoğlu Kemal Muratoğlu Kemal Muratoğlu Kemal Muratoğlu Kına Organizasyonu